У Зеленського розповіли, коли відбудуться місцеві вибори

11:45, 12 августа 2019
Якщо реформа децентралізації закінчиться швидше, не буде сенсу чекати планових виборів, — прокоментував Олександр Корнієнко.
У Зеленського розповіли, коли відбудуться місцеві вибори
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Можливий майбутній голова парламентської фракції «Слуга народу»  Олександр Корнієнко пояснив, коли ж саме українцям слід очікувати місцевих виборів:

«Я дуже підтримую Андрія Йосиповича Богдана в тій позиції, і це також позиція нашої групи в комітеті з питань державного будівництва, що потрібно завершити реформу децентралізації, а потім проводити місцеві вибори. 

Якщо нам вдасться завершити реформу децентралізації трохи швидше, відповідно, із завершеною реформою зволікати до запланованих виборів, можливо, немає сенсу», — пояснив він.

Також за словами Олександра Корнієнка, у політсили є декілька можливих варіантів завершення реформи децентралізації:

«Є кілька моделей, як можна її завершити. Одна з моделей передбачає прийняття змін до Конституції. Ми це зараз вивчаємо, бо там не обов'язково по всіх позиціях робити зміни в Конституції. В Конституції досить широко це все виписано і кілька моделей, які можна врегулювати законами, під це підходять».

Наголосив Олександр Корнієнко і на тому, що наразі існує масштабний запит народу на завершенні цієї реформи: «Люди точно хочуть, по-перше, завершення цієї реформи, тому що половина знаходиться в підвішеному стані — половина в громадах, половина не в громадах. Комусь потрібний районний рівень, а комусь він вже не потрібен, там, де громада об'єднувала весь район. Є дублювання функцій — районні державні адміністрації як розпорядники коштів намагаються тиснути на громади, люди на це скаржаться», — пояснив член партії «Слуга народу».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала інтерв’ю з головою Комісії з відбору судді ЄСПЛ від України М. Буроменським.

Також стало відомо, що «Слуга народу» пропонує зменшити кількість комітетів ВР до 22.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді