Мін’юст зробить прозорою роботу антирейдерської комісії

15:26, 19 августа 2019
На сайті Міністерства юстиції викладатимуть раніше недоступні документи.
Мін’юст зробить прозорою роботу антирейдерської комісії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України, більш відома як Антирейдерська комісія, вирішила на сайті відомства викладати скани висновків комісії на скарги громадян. Про це повідомив голова комісії Владислав Власюк.

Перші скани стосувались скарги фермера С. Кондратюка, який вимагав скасувати перереєстрацію його сільського (фермерського) господарства на іншу особу, за начебто укладеним договором купівлі-продажу.

Комісія розглянула скаргу і встановила, що згідно із Законом України «Про фермерське господарство», таке господарство є цілісним майновим комплексом. А відповідно до ч. 1 ст. 657 Цивільного кодексу України договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу підлягає нотаріальному посвідченню, що в даному випадку зроблено не було. Це стало підставою для задоволення скарги і скасування перереєстрації фермерського господарства, яку здійснила державний реєстратор виконавчого комітету Мирноградської міської ради Донецької області В. Липчук.

Рішенням комісії реєстратору на чотири місяці заблоковано доступ до державних реєстрів, а також проти неї порушено кримінальне провадження.

За словами Владислава Власюка, новація з викладенням сканів рішень комісії започаткована поки що в тестовому режимі. Надалі необхідно вносити зміни до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації» № 1128 від 25 грудня 2015 року, адже воно передбачає можливість ознайомлення з рішеннями комісії іншими особами виключно на підставі судового рішення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки