Руслан Стефанчук виказав сумніви щодо можливості запуску роботи парламенту 29 серпня

14:52, 27 августа 2019
Незважаючи на технічні проблеми та зриви, ми готові голосувати навіть шляхом підняття рук, — пояснив новообраний нардеп.
Руслан Стефанчук виказав сумніви щодо можливості запуску роботи парламенту 29 серпня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«У нас виникають сумніви та побоювання стосовно того, чи зможемо ми запуститися 29 серпня», — повідомив Радник Президента України, новообраний нардеп від політичної партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук.

Також він зазначив, що незважаючи на будь-які зриви, народні обранці пропрезидентської партії готові голосувати навіть підняттям рук, щоб забезпечити волю народу України.

«Для нас є незрозумілими та неприємними усі ці маніпуляції, які зараз відбуваються», — прокоментував Руслан Стефанчук ситуацію з опечатуванням приміщення парламенту працівниками СБУ і ДБР.

Окремо він окреслив основні вимоги партії до майбутньої кнопки голосування: «Для нас принциповими є лише дві речі. По-перше, ця кнопка повинна мати технічну гарантію. Тобто технічні працівники, що будуть її впроваджувати, мають гарантувати нам, що результат, який ми бачимо на табло, відповідає голосуванню у залі. І по-друге, така кнопка має мати юридичну гарантію, тобто її використання має бути прописано в процедурі Регламенту Верховної Ради України», — пояснив Стефанчук.

Проте сама ідея впровадження кнопки нинішнім Апаратом ВР викликає у партії «Слуга народу» чимало запитань. «У нас виникає сумнів щодо доцільності, можливості і доброї волі введення такої кнопки. Наразі це вводиться «нахрапом», без технічного і юридичного обґрунтування. Це викликає здивування — таке бажання удосконалювати на базі техніки 2002 року роботу Верховної Ради», — поділився своєю думкою Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Андрій Парубій назвав рейдерством втручання СБУ і ДБР у роботу Апарату Верховної Ради.

Також ми писали, коли в Україні з’явиться «фінансове НАБУ».

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси