У деклараціях потрібно буде зазначати дітей, що живуть окремо: які зміни внесуть у законодавство про НАЗК

18:28, 30 августа 2019
Декларування стосуватиметься лише неповнолітніх дітей суб’єкта, проте не залежатиме від місця їх проживання.
У деклараціях потрібно буде зазначати дітей, що живуть окремо: які зміни внесуть у законодавство про НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 серпня, у перший день роботи Верховної Ради, Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд проект закону № 1029 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції.  

Як зазначається в пояснювальній записці, необхідність розробки законопроекту викликана насамперед неефективною роботою Національного агентства з питань запобігання корупції і потребою подальшого вдосконалення законодавчого регулювання його діяльності.

Проект Закону розроблено з метою зниження рівня корупції та підвищення суспільної довіри до антикорупційних органів шляхом вдосконалення інституційного механізму запобігання корупції. Завданням проекту є заміна структури управління Національного агентства з питань запобігання корупції на ефективнішу, посилення спроможності та гарантій незалежності Національного агентства, створення належної законодавчої основи для функціонування підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції в органах влади, виправлення окремих недоліків регулювання, що містяться в Законі України "Про запобігання корупції", зокрема в частині вимог фінансового контролю, та інших законодавчих актах.

Президент України пропонує внести зміни до Закону України "Про запобігання корупції" та інших законодавчих актів з метою посилення інституційного механізму запобігання корупції, зокрема, змінити форму урядування НАЗК з колегіальної на одноосібну, надати голові НАЗК повноваження створювати не більше шести територіальних органів Національного агентства, скасувати обов’язкову державну реєстрацію актів Національного агентства в Міністерстві юстиції України тощо.

Проектом Закону також пропонується вдосконалити механізм фінансового контролю та усунути інші недоліки, що містяться в Законі України "Про запобігання корупції", зокрема, пропонується уточнити визначення термінів "близькі особи", "члени сім’ї", визначити термін "юридичні особи публічного права".

Членами сімії слід вважати осіб, що перебувають у шлюбі та дітей до досягнення ними повноліття — незалежно від спільного проживання, а також будь-яких осіб, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки із суб'єктом, зазначеним у частині першій статті 3 цього закону (крім осіб, взаємні права та обов'язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі осіб, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

 Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що саме пропонує реформувати в органах прокуратури ВолодимирЗеленський.

 Також ми писали, що кількість суддів Верховного Суда скоротять до 100, а членів ВККС буде призначати ВРП.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді