Медичні препарати можуть закуповуватися через міжнародні організації ще два роки

13:58, 19 сентября 2019
Голова Митної служби Максим Нефьодов розповів про новації законопроекту внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» №1076.
Медичні препарати можуть закуповуватися через міжнародні організації ще два роки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19 вересня Верховна Рада 292-ма голосами ухвалила в другому читанні законопроект1076 «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель».

Голова Митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці розповів про новації, які будуть введені з прийняттям цього законопроекту.

«Через півроку після публікації закону нас очікують:

- Обов’язкове використання Prozorro при закупівлях від 50 тис. грн (нова спрощена процедура), це виводить з тіні понад 250 тис. закупівель;

- Запровадження персональної відповідальності посадових осіб (зокрема, керівників органів) за порушення законодавства у сфері публічних закупівель, штраф — від 2 до 10 тисяч неоподаткованих мінімумів (34-170 тис. грн)

- Можливість виправлення помилок у тендерних пропозиціях протягом 24 годин;

- Можливість консультації з бізнесом для замовників на етапі підготовки до тендеру;

- Боротьба з «оскаржувальним тролінгом»: можливість впровадження диференційованої плати за оскарження тендеру в АМКУ постановою уряду (обраховується у % від вартості предмета закупівлі), неможливість відкликати скаргу;

- Prozorro.Market — онлайн-магазин для бюджетних установ: запровадження електронних каталогів поширених товарів, які адмініструватимуться централізованими закупівельними організаціями та спрощуватимуть процес закупівлі для бюджетної установи до кількох кліків

- З'явиться новий інструмент для боротьби з демпінгом — система підсвічуватиме аномально низьку ціну. Постачальник матиме її обгрунтувати для укладання договору з замовником.

- Медичні препарати можуть закуповуватися через міжнародні організації ще 2 роки — кабмін буде затверджувати перелік ліків, а звіти будуть оприлюднюватись в ПроЗорро», — підкреслив Максим Нефьодов.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва