«А що нам ще робити? Йти війною на Москву?» «Слуги народу» прокоментували підписання формули Штайнмайера

16:38, 2 октября 2019
«Ніяких виборів на Донбасі під дулом автоматів не буде», — наголосив Олександр Корнієнко.
«А що нам ще робити? Йти війною на Москву?» «Слуги народу» прокоментували підписання формули Штайнмайера
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Увечері 1 жовтня Володимир Зеленський офіційно підтвердив підписання формули Штайнмайера. Звичайно, ця подія викликала бурхливе обговорення і у стінах Верховної Ради.

Так, перший заступник голови депутатської фракції «Слуга Народу» Олександр Корнієнко пояснив: «Наше бачення цього питання просто не може відрізнятися від бачення Президента. Вчора він чітко поставив усі крапки над «і». Формула Штайнмайера регулює порядок введення в дію закону Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Ця формула говорить, що після того, як пройдуть вибори, а саме — після закінчення виборчого процесу о 20:00, закон тимчасово вводиться в дію. А потім, якщо за результатами звіту ОБСЄ вибори будуть визнані такими, що відповідають усім світовим стандартам, то він буде діяти постійно. Фактично, це просто інструмент для запровадження закону про місцеве самоврядування».

Щодо самого закону, то, за словами Олександр Корнієнка, Президент Володимир Зеленський доручив народним депутатам взятися за його розробку найближчим часом.

Стосовно безпеки виборчого процесу, народний депутат наголосив: «Ніяких виборів під дулами автоматів не буде. Допоки не буде контролю з боку української сторони, неможливо говорити про дотримання стандартів виборчого законодавства».

Заступник голови фракції СН пояснив, що зараз Президент рухається шляхом демократичного процесу.

«Якщо так буде й надалі, усі можливі ризики можна страхувати та уникати за рахунок пошуку компромісів в рамках існуючого шляху», — підкреслив Олександр Корнієнко.

В свою чергу представник Кабінету міністрів України в парламенті Ірина Верещук також пояснила позицію Володимира Зеленського: «Це перемовна позиція, яку формує українська влада, якщо поїхати до Нормандського формату і запропонувати наш алгоритм вирішення збройного конфлікту на Донбасі».

Наразі, за її словами, інших варіантів вирішення конфлікту просто не існує: «Нам потрібно домовлятися. А що ми маємо зробити? Піти війною на Москву? Ми повинні розуміти, в яких важких умовах зараз перебуває Президент Володимир Зеленський та уся команда. Якщо у тих людей, які зараз виходять з мітингами, говорять про капітуляцію та інше, є реальний план, який буде відповідати українським інтересам, надайте його. Ми такий план маємо. Це переговори. Адже хто зможе сьогодні гарантувати Україні безпеку? На жаль, немає такої держави».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікували фото документу формули Штайнмайер», підписаного Леонідом Кучмою.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді