Ірина Венедіктова про законопроект №1008: Ми врахували пропозиції громадськості та суддів

10:20, 8 октября 2019
Голова Комітету ВР з питань правової політики Ірина Венедіктова вважає, що при розробці законопроекту №1008 враховані пропозиції суддів першої та апеляційної інстанцій, конкурсантів та громадськості.
Ірина Венедіктова про законопроект №1008: Ми врахували пропозиції громадськості та суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету ВР з питань правової політики Ірина Венедіктова прокоментувала хід розробки та розгляду законопроекту №1008 щодо нової судової реформи, яким, зокрема, передбачено скорочення суддів Верховного Суду вдвічі.

«№1402 — законопроект, який за 3 дні став законом (йдеться про законопроект про судоустрій та статус суддів, ухвалений в 2016 році, — прим. ред.).

З 400 суддів вищих судів стало 200.

Найкращий приклад судової реформи — лунає з усіх лакшері отелів з тих пір, як з‘явився №1008.

Висновок Венеціанської комісії? Публічні обговорення? Ну-ну.

А ми слухали і чули — врахували пропозиції громадськості, суддів першої та апеляційної інстанцій, тих, хто проходить конкурси ))) і це без форумів в «Хілтонах» та «Інтерконтиненталях»)))», — написала Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

Слід зазначити, що обговорення законопроекту №1402 в 2015-2016 роках проходило в рамках роботи Ради з питань судової реформи. Наразі ж, як відомо, Комісія з питань правової реформи, створена при Президенті України, законопроект №1008 не готувала та не обговорювала. Детальніше про це в коментарі «Право ТВ» розповів голова робочої групи Комісії Микола Оніщук.

Нагадаємо, що раніше генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у своєму терміновому листі до міністра закордонних справ України Вадима Пристайка висловила занепокоєння щодо проекту закону №1008 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування», який у вівторок, 1 жовтня, був рекомендований до ухвалення у другому читанні Комітетом Верховної Ради  з питань правової політики. 

Цю заяву підтримав Голова Представництва ЄС в Україні 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді