Заволодів мільярдом гривень УкрСиббанку: екс-нардепу повідомлено про підозру

10:40, 8 октября 2019
Колишній народний депутат України завдав банку збитків на суму понад 1,1 мільярда гривень.
Заволодів мільярдом гривень УкрСиббанку: екс-нардепу повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру екс-нардепу України. Про це 8 жовтня передає прес-центр столичної прокуратури.

Встановлено, що колишній народний депутат України IV-VIII скликань, упродовж 2008-2018 років, за попередньою змовою з посадовими особами групи компаній «АІС» заволоділи 1,1 млрд грн, одержаним шахрайським шляхом від УкрСиббанку.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та за ч.3 ст.27 ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документа, що видається чи посвідчуються підприємством, установою, організацією, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання їх як підроблювачем, так і іншими особами, за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 14 983 800 гривень екс-нардепу, якого підозрюють у незаконному заволодінні коштами АТ «Ощадбанк».

Також Національне антикорупційне бюро підозрює екс-нардепа та колишнього президента корпорації «Укрбуд» Максима Микитася у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн грн.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва