Заволодів коштами Ощадбанку: ВАКС обрав запобіжний захід екс-нардепу

10:21, 4 октября 2019
Підозрюваний також повинен здати на зберігання свій паспорт.
Заволодів коштами Ощадбанку: ВАКС обрав запобіжний захід екс-нардепу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 3 жовтня, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 14 983 800 гривень екс-нардепу, якого підозрюють у незаконному заволодінні коштами АТ «Ощадбанк». Про це повідомляє прес-служба суду.

«ВАКС також зобов’язав підозрюваного не залишати без дозволу детектива, прокурора або суду населений пункт, у якому він проживає. Підозрюваний має повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи. Він також зобов’язаний утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та повинен здати на зберігання паспорт громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд із України та в’їзд до України. Крім того, підозрюваного зобов’язали прибувати за кожною вимогою у кримінальному провадженні до суду, детектива чи прокурора.

Як організатор екс-нардеп підозрюється у незаконному заволодінні коштами АТ «Ощадбанк» на суму 20 млн доларів США з подальшою їх легалізацією (відмиванням). Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України», — йдеться у повідомленні ВАКС.

Зазначається, що згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що відбулось судове засідання у справі стосовно колишнього першого заступника генерального директора ДП «Державний науково-дослідний та проектний інститут титану», який обвинувачується у зловживаннях, що завдали держпідприємству збитків на суму понад 10 млн гривень. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду