За неявку захисника на судове засідання без поважних причин мають заплатити судді, — ВАКС

10:25, 8 октября 2019
Захисник одного із обвинувачених не прийшов на засідання, суд відклав розгляд справи, визнавши наведені захисником причини неповажними.
За неявку захисника на судове засідання без поважних причин мають заплатити судді, — ВАКС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд провів перше судове засідання по обвинуваченню судді Голосіївського районного суду Києва у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч.1 ст. 263 КК України, та екс-судді цього ж суду у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

У визначений час до суду не з’явився захисник одного з обвинувачених. Він повідомив суд, що бере участь у засіданні вченої ради. Через це суд відклав розгляд справи, визнавши наведені захисником причини неявки не поважними.

Одночасно на виконання положень статті 324 Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про адвокатуру», колегія суддів, що здійснює розгляд справи, звернулася до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області з відповідною заявою. У ній колегія наголосила на дисциплінарній відповідальності адвоката, який не прибув у судове засідання без поважних на те причин.

5 жовтня 2019 року до суду надійшов лист за підписом голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області. За ним, заяву колегії суддів Вищого антикорупційного суду було повернуто без розгляду.

На переконання голови дисциплінарного органу, звертаючись із заявою до Комісії, судді Вищого антикорупційного суду діяли не у рамках наданих їм процесуальних повноважень. Через це їх заява може бути розглянута лише за умови сплати суддями 2007 грн, які будуть спрямовані на організаційно-технічне забезпечення її розгляду.

Попри це, судді Вищого антикорупційного суду і надалі будуть вживати всіх передбачених процесуальним законодавством заходів, аби забезпечити явку учасників кримінального провадження для виконання завдань кримінального провадження.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС підготував заяву до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката співучасника у справі Енергоатома

Також відомо, що у ВАКС відзвітували за перший місяць роботи.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді