Заволодів квартирами для військових: НАБУ підозрює екс-нардепа

10:45, 3 октября 2019
Колишній депутат, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, організував корупційну схему із заволодіння нерухомістю Національної гвардії України.
Заволодів квартирами для військових: НАБУ підозрює екс-нардепа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне антикорупційне бюро підозрює екс-нардепа та колишнього президента корпорації «Укрбуд» Максима Микитася у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Слідство встановило, що екс-нардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем та іншими особами, організував корупційну схему із заволодіння нерухомістю Національної гвардії України», — йдеться у повідомленні.

Так, у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Дії Микитася кваліфікували за ч.3 ст.27 та ч.5 ст.191 КК. Вирішується питання про запобіжний захід.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла,  що детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому директору Львівського бронетанкового заводу. Колишній посадовець в електронних деклараціях за 2016-2018 роки не зазначив інформацію про статки на суму близько 4,6 млн грн.

Також ми писали, що НАБУ та САП розслідують дії екс-посадовця РНБО

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду