Данило Гетманцев: Показником, що влада пройшла тест, стане закриття нелегальних гральних закладів

11:35, 16 октября 2019
Нардеп запевняє, що він усунувся від регулювання лотерейного ринку.
Данило Гетманцев: Показником, що влада пройшла тест, стане закриття нелегальних гральних закладів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що якщо через три місяці після ухвалення закону про гральний бізнес не будуть закриті нелегальні гральні заклади, це означатиме, що влада не пройшла тест.

Про це нардеп заявив в ефірі одного з телеканалів.

«Так, влада не пройшла тест, ми марно прийшли до влади. Адже в малому проявляється велике. Тобто якщо ми не можемо владнати це питання, то ми так само і в інших місцях не можемо владнати», — констатував він.

За словами Гетманцева, всі гральні заклади в країні зараз працюють «втемну» — і ті, що відкриваються «під дахом» лотерейного оператора (всі ліцензії операторів прострочені), і ті, що працюють взагалі «вчорну».

«Все, що ми бачимо з вами на вулицях, — зараз це все втемну. Щоб це припинити, необхідна політична воля... Зокрема, потрібна воля Авакова. Ну, напевно, необхідно ще і сприяння прокуратури», — вважає політик.

На його думку, щоб зрушити це питання з місця, влада має ухвалити закон про нові правила для грального бізнесу, в якому передбачити жорсткі обмеження, зокрема щодо розташування, контроль держави за оборотом та збільшення «податку на гріх».

«Ми його приймемо, цей законопроект. І це буде така червона лінія, після якої вже нелегального грального бізнесу бути не повинно. Якщо він залишиться, то ми даремно прийшли до влади. Ми повинні ухвалити закон, ми повинні одразу після його ухвалення припинити весь нелегальний гральний бізнес, який існує», — підсумував Гетманцев.

Політик також повідомив, що він усунувся від будь-якого впливу на регулювання лотерейного ринку, в якому пропрацював більше ніж 10 років.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Раді планують розширити перелік осіб, які мають право на застосування спрощеної системи оподаткування.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду