Готуються зміни до порядку скликання з’їзду суддів

16:16, 28 октября 2019
До Ради внесено законопроект, який змінює порядок скликання з’їзду суддів
Готуються зміни до порядку скликання з’їзду суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення зміни до статті 130 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» №2309

Цим законопроектом пропонується зменшення кількості друкованих видань, у яких необхідно публікувати офіційну інформацію.

Так, з видань, в яких має публікуватися повідомлення про утворення Організаційного комітету та про скликання з’їзду суддів України, виключається «Урядовий кур’єр».

Таким чином, стаття 130 Закону викладена наступним чином:

  1. У разі якщо Рада суддів України не скликає з’їзд суддів України у строки, визначені частинами першою та другою цієї статті, такий з’їзд може бути скликаний на вимогу зборів суддів не менше однієї п’ятої всіх судів без участі Ради суддів України.

У такому разі ініціатори скликання з’їзду суддів України утворюють організаційний комітет із скликання з’їзду суддів України, що має повноваження Ради суддів України щодо скликання з’їзду. Організаційний комітет невідкладно публікує інформацію про його утворення в газеті «Голос України» і призначає дату проведення з’їзду суддів не раніше як через два місяці з дня утворення організаційного комітету.

  1. Оголошення про скликання з’їзду суддів України та питання, що виносяться на його розгляд, мають бути опубліковані в газеті «Голос України» не пізніше як за тридцять днів до початку роботи з’їзду, а у разі скликання відповідно до частини другої цієї статті позачергового з’їзду на вимогу зборів суддів — за п’ятнадцять днів до початку роботи з’їзду.
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва