Рішення про створення Київського магістрату нардепи можуть ухвалити вже до кінця року

18:10, 28 октября 2019
Законопроект №2143-3 має бути готовий до другого читання вже до кінця року.
Рішення про створення Київського магістрату нардепи можуть ухвалити вже до кінця року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Законопроект №2143-3 до другого читання буде готовий вже до кінця року», — розповів народний депутат від фракції «Слуга народу», голова підкомітету з питань місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитро Гурін.

Він наголосив, що для остаточного рішення Комітету та голосування у сесійній залі робочі групи плідно працюватимуть декілька тижнів.

«До другого читання надійшло понад 1000 поправок. Підгрупи будуть працювати з питань місцевого самоврядування, особливостей виконавчої влади, по стратегічній та містобудівній документації, служби в органах місцевого самоврядування та з інших тем, які регулюють життя міста Києва», — пояснив нардеп.

Нагадаємо, законопроект №2143-3 «Про місто Київ — столицю України» передбачає створення Київського магістрату та районних ратуш, він був підтриманий парламентом у першому читанні.

«Ми вирішили, що місто Київ має право на свою історію. 184 роки тому у міста забрали всі права й магістрат. Ми відновлюємо Київ у правах, відновлюємо магістрат, адже місто має набагато довшу історію, ніж ці 184 роки. Магістрат — це безпосередньо мерія, виконавчий орган Київської міської ради. Нагадаю, зараз виконавчі повноваження має КМДА. І постійно точаться розмови, чи призначить Президент міського голову головою КМДА, де є виконавчі повноваження, чи не призначить. Ми не беремо участь у цих дискусіях, а  лише повертаємо Києву усі права, які є в інших міст України. У нас буде власний виконавчий орган Київської міської ради, який виконуватиме її рішення», — пояснив Дмитро Гурін.

Щодо районних ратуш, нардеп наголосив, що мають з’явитися спеціальні місця у Києві, де містяни одразу зможуть вирішити усі проблеми.

«Було прийнято рішення робити «місто-сервіс». У кожному районі має з’явитися місце, лише одне, куди людина може прийти не для того, щоб просто отримати документ, а щоб реально вирішити проблему. Там мають бути й районна рада, і виконком, і представники державних органів, комунальні постачальники тощо. Люди не мають думати, куди їм йти», — наголосив депутат.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала про те, які зміни до ГПК пропонує Президент.

Також ми писали, що ухвалу суду щодо тримання під вартою можна буде оскаржити в апеляційному порядку.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва