Вдосконалювати сферу банкрутства будуть всі учасники ринку, — Мін’юст

17:00, 29 октября 2019
Замміністра юстиції Валерія Коломієць розповіла про те, як готуються необхідні зміни.
Вдосконалювати сферу банкрутства будуть всі учасники ринку, — Мін’юст
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

При міністерстві юстиції створена робоча група з удосконалення законодавства щодо процедур банкрутства. По суті, вона стала експертним майданчиком. Про це в інтерв’ю «Судово-юридичній газеті» розповіла заступник міністра юстиції Валерія Коломієць.

За її словами, ідея про створення такої робочої групи виникла місяць-півтора тому. Запропонував її народний депутат Тарас Тарасенко, а міністерство радо погодилось. На сьогоднішній момент під егідою Мін’юсту дійсно збираються усі зацікавлені сторони  судді Верховного Суду, народні депутати, арбітражні керуючі, науковці і обговорюють різні концепції та можливі зміни.

«Вже три, якщо не помиляюсь, законопроекти зареєстровані у Верховній Раді про внесення змін у Кодекс. Єдине, що хочу зазначити, від імені Міністерства юстиції України жодних пропозицій щодо змін у робочу групу не надавалось», — зауважує замміністра.

Для плідної діяльності міністерство надало членам робочої групи майданчик, ресурси, експертні в тому числі, адже серед експертів групи працюють спеціалісти Мін’юсту. Але, незважаючи на це, звертає увагу Валерія Коломієць, Міністерство юстиції буде формувати й озвучувати власну позицію з приводу необхідності або недоцільності внесення змін до Кодексу.

«Ми готові і прагнемо діалогу з різними учасниками цього процесу, а це, окрім арбітражних керуючих, ще й банки, інші кредитори, тобто насправді дуже широке коло осіб. Але також прекрасно розуміємо, що як орган, від якого дуже залежить весь процес, маємо діяти не в інтересах певних сторін, а в інтересах держави», — пояснює високопосадовець.

Більш докладно про ставлення Валерії Коломієць до Кодексу та нових інститутів у сфері банкрутства читайте в матеріалі «Ми вже живемо в іншій країні, ніж вона була до 21 жовтня, — Валерія Коломієць».

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області