Парламентарі визначили дату розгляду законопроекту про особисте голосування депутатів

19:35, 4 декабря 2019
Комітет розгляне законопроект щодо забезпечення особистого голосування наступного тижня.
Парламентарі визначили дату розгляду законопроекту про особисте голосування депутатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 4 грудня, відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Через бажання депутатів долучитися до обговорення питання ринку землі голова комітету Денис Монастирський запропонував перенести розгляд законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України (№2148, друге читання) на наступний тиждень.

Розглядаючи друге питання порядку денного стосовно опрацювання проектів законів «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» (№1228) та «Про детективні послуги» (№1228-1), народні обранці вирішили направити обидва законопроекти на доопрацювання і наступного тижня розглянути питання по суті. Також був відправлений на доопрацювання проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення ефективності боротьби із корупцією шляхом встановлення єдиного тривалого строку давності для корупційних злочинів) (№2106, н. д. С. Шахов та ін.).

Народні депутати переважною більшістю голосів відхилили зміни до статті 175 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за невиплату заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат, в тому числі внутрішньо переміщеним особам та щодо посилення відповідальності за вчинення злочинів щодо неповнолітніх у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (№1167, №1153, н. д. Д. Шпенов).

Гостру дискусію у парламентарів викликало питання стосовно підвищення відповідальності за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях (№1168, н. д. Д. Шпенов). Депутат Григорій Мамка розкритикував підхід, що передбачає збільшення санкцій за тютюнопаління у заборонених місцях, зазначивши, що одними штрафами питання не вирішити. Підкомітет рекомендував відхилити законопроект через те, що «закон потребує нової редакції, а не лише зміни окремих статей», однак депутати підтримали законопроект. Він передбачає, зокрема, накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за паління у недозволеному місці, а повторне правопорушення, вчинене протягом року, тягне за собою накладення штрафу від сорока до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На даний момент санкції статті передбачають покарання за перший проступок у розмірі від трьох до десяти, а за повторний — від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів.

Окрім того, депутати проголосували за включення до порядку денного 2-ї сесії Верховної ради IX скликання проекту закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів (№2456), проекту закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою (№2513), проекту закону про внесення змін до деяких законів України щодо адміністративного нагляду за особами, звільненими з місць позбавлення волі (№2514), проекту закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним (№2515), проекту закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (№2411).

Нагадаємо, раніше голова комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський прокоментував законопроект про відповідальність злодіїв у законі.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде