Українці отримають економічний паспорт: внесено законопроект

12:57, 17 января 2020
Що таке економічний паспорт українця — незабаром можна буде дізнатися із законопроекту.
Українці отримають економічний паспорт: внесено законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада отримала проект Закону «Про економічний паспорт українця». Законопроект внесений депутатами від фракції «Слуга народу» та зареєстрований 16.01.2020 під № 2754.

Головним комітетом для цього законопроекту визначений Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку.

Про що саме йдеться у тексті законопроекту, поки що невідомо, оскільки його тексту немає на сайті Верховної Ради. Але він уже був одержаний парламентом і переданий на розгляд керівництву.

Ознайомитися із законопроектом можна буде пізніше.

 

Про намір запровадити економічний паспорт українця президент України Володимир Зеленський розповідав ще під час прес-марафону у жовтні 2019 року.

«Щодо економічного паспорта, це питання не до Міністерства економіки. Вони поки що Авгієві конюшні розгрібають. Цим питанням займається саме партія «Слуга народу», відповідальний за це питання Руслан Стефанчук. Ми з ним креатували цю ідею. Він розробляє законопроект із цього питання. Тому спочатку буде законопроект», — тоді заявив Зеленський.

Відомо, що первісна ідея запровадження економічного паспорту полягала в тому, що кожна дитина матиме право накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природних благ (надра, землі тощо). А після досягнення повноліття людина отримає ці накопичення як стартовий капітал.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як регулює матеріальну відповідальність працівника законопроект про працю.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва