Обговорення положень законопроектів про працю: текстова трансляція

14:20, 4 февраля 2020
У Києві проходить установче засідання робочої групи з обговорення положень законопроектів про працю.
Обговорення положень законопроектів про працю: текстова трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві проходить установче засідання робочої групи з обговорення положень проектів Трудового кодексу України (реєстр. №2410), Кодексу України про працю (реєстр. №2410-1), Закону України про працю (реєстр. №2708), Закону України про працю (реєстр. №2708-1) та закону України про працю (реєстр. №2708-2).


15:50 Заступник голови конфедерації вільних профспілок Петро Тулей наголосив, що з такими різними думками присутні прийдуть до нульового результату. Він підкреслив, що навіть у профспілок різні думки стосовно запропонованих законопроектів.

«Це все може спровокувати збурення населення, та щоб зупинити це, потрібно відкликати всі законопроекти», — сказав Тулей.

Зі свого боку Галина Третьякова повідомила, що відкликати законопроекти неможливо, оскільки вони всі внесені на розгляд до порядку денного Верховної Ради.


15:37 За словами представника профспілки гірничо-металургійного комплексу Ігоря Токовенка, запропонований урядовий законопроект є мертвим.

«Норми законопроекту неможливо прочитати. Всі ми знаємо, до чого веде мертвий законопроект», — зазначив Токовенко. На його думку, потрібно доопрацювати урядовий законопроект, аби зробити з нього «цукерку».


15:21 Представник Міжнародної організації праці Сергій Савчук вважає, що запропоновані законопроекти — це крок вперед. Також він повідомив, що Міжнародна організація праці може взяти в роботу лише один законопроект.

«І ми не будемо обговорювати, хто правий, хто — ні, ми будемо обговорювати норми законопроекту. Ми не будемо обговорювати принципи, ми будемо обговорювати, як ці принципи застосувати у законопроекті», — запевнив Савчук.


14:57 Представник організації роботодавців Сергій Біленький зауважив: «Ми надіслали свої пропозиції, проте сказати, що вони надійшли — дуже важко».

Він підкреслив, що всі запропоновані законопроекти є реакцією на урядовий законопроект, і наголосив на необхідності доопрацювати проект закону №2708.


14:43 Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Наталія Королевська зауважила, що урядовий законопроект містить дискримінаційні норми. Вона рекомендувала відхилити всі 5 законопроектів, створити робочу групу, запросити представників різних профспілкових груп, підприємств, установ, організацій та розробити законопроект, який  враховуватиме їхні думки.

Також вона наголосила, що для вирішення цього питання терміново потрібно провести засідання Комітету з питань соціальної політики та прав ветеранів.


14:21 Голова Комітету з питань соціальної політики та прав ветеранів Галина Третьякова повідомила, що до складу робочої групи обговореня проектів Трудового кодексу України увійшли представники різних профспілкових груп, підприємств, установ, організацій, представники організацій роботодавців, наукового середовища та Голова громадської ради.


Нагадаємо «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Раді зареєстрували новий законопроект про працю. 

Також стало відомо, що профспілки жорстко розкритикували нову концепцію трудового законодавства.

У свою чергу, Тимофій Милованов спростував найпопулярніші міфи законопроекту про працю.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Мазур
    Микола Мазур
    суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Олександр Сарбей
    Олександр Сарбей
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області