У Мін’юсті пояснили, чому зникла Антирейдерська комісія

16:50, 21 февраля 2020
Вона сприймалася громадянами як певна корумпована структура.
У Мін’юсті пояснили, чому зникла Антирейдерська комісія
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін’юсті, яку скорочено називали Антирейдерською комісією, за роки попередньої діяльності себе дискредитувала. Про це «Судово-юридичній газеті» повідомив директор Департаменту нотаріату та державної реєстрації Мін’юсту Дмитро Кирилюк.

«Вона сприймалася громадянами як певна корумпована структура, у ЗМІ рясніли повідомлення про тих, хто цю Комісію контролює, хто відповідає за прийняття рішень»,  пояснив він.

Сьогодні, за його словами, на нову Колегію з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції немає важелів впливу.

«Це незалежний орган. Коли слухається справа, у нас немає заздалегідь сформованої позиції. Рішення народжуються в результаті певної дискусії, з наведенням юридичних аргументів. Домовитися в колегії, запевняю, неможливо. Критика нашої роботи лунає, але це невдоволення не через діяльність колегії, а через те, що певні особи тут нічого не можуть вирішити,  переконаний директор департаменту Мін’юсту.

Детальніше про нові механізми протидії рейдерству, а також про роботу Колегії з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції можна прочитати в матеріалі «Антирейдерська колегія: коли настане день її ліквідації».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду