Голова Ради суддів змінив позицію стосовно зменшення суддівської винагороди після наполягань членів РСУ: Вадим Бутенко

12:30, 2 апреля 2020
Заступник голови Ради суддів України Вадим Бутенко прокоментував різницю між поглядами стосовно підготовки змін до Закону про Державний бюджет, викладених у Відкритому листі голови РСУ та Рішенні РСУ від 2 квітня.
Голова Ради суддів змінив позицію стосовно зменшення суддівської винагороди після наполягань членів РСУ: Вадим Бутенко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, 30 березня, у день розгляду у Верховній Раді законопроекту Кабміну стосовно обмеження суддівської винагороди, голова Ради суддів України Богдан Моніч підписав відкритий лист до керівництва держави, у якому висловив позицію суддівської спільноти щодо ініціатив Уряду, скерованих на вихід із кризи, що зумовлена пандемією коронавірусу. Лист був опублікований на сайті РСУ.

У листі, зокрема, зазначається, що розуміючи всю складність ситуації, пов’язаної з боротьбою з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, судова гілка влади з 16 березня 2020 року і до закінчення карантину в країні запровадила особливий режим роботи судів, але не припиняє здійснювати свої функції.

Щодо пропозицій, то як сказано у листі, судді сподіваються, що скорочення видатків та фінансування судової гілки влади, якщо і буде розглядатись, то з урахуванням мінімального терміну дії, а саме виключно на час карантину та із визначенням розміру суддівської винагороди в залежності від інстанційності суду.

Втім, сьогодні, 2 квітня, під час свого засідання Рада суддів України ухвалила дещо інше рішення — щодо неприпустимості такого зменшення

Заступник голови Ради суддів України Вадим Бутенко прокоментував різницю між поглядами стосовно підготовки змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік», викладених у Відкритому листі голови Ради суддів України та Рішенні Ради суддів України від 2 квітня 2020 року.

«Відкритим листом голова Ради суддів України фактично підтримав скорочення видатків та фінансування судової гілки влади виключно на час карантину та із визначенням розміру суддівської винагороди в залежності від інстанційності суду.

З обговорення між членами Ради суддів України стало очевидним, що більшість членів РСУ наполягають на неприпустимості будь-яких обмежень суддівської винагороди.

Один із членів Ради суддів України підготував проект відповідного рішення, і за наполегливим клопотанням членів Ради суддів України, моїм включно, було скликано позачергове засідання Ради суддів України. Разом із тим, під час підготовки зазначеного проекту рішення частково змінив позицію і голова РСУ, який долучився до його написання, і наголосив на неприпустимості зменшення розміру суддівської винагороди», — підкреслив Вадим Бутенко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України