Результатів тесту на коронавірус доводиться чекати 8 днів, бо у лабораторії святкові дні: командир батальйону патрульної поліції

15:40, 5 мая 2020
Для мене стало одкровенням, що лабораторія не працює у вихідні і святкові дні, - командир батальйону патрульної поліції Києва.
Результатів тесту на коронавірус доводиться чекати 8 днів, бо у лабораторії святкові дні: командир батальйону патрульної поліції
Facebook Evhen Zborowski
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Командир батальйону Управління патрульної поліції у місті Києві Євген Зборовський, який потрапив у лікарню, розповів про затримку з проведенням тестів на коронавірус.

«На знімку одностороння пневмонія і вдвічі завищений показник лейкоцитів, який свідчить про бактеріальну інфекцію.

Тут же повідомляють, що будуть робити мені тест ПЛР (Полімеразна ланцюгова реакція) на ковід19, досить неприємна процедура, роблять мазок глибоко з горла і носа.

Беруть мій номер телефону і повідомляють, що аналіз доставляють у лабораторію, а вони протягом 2-3! днів мені зателефонують і повідомлять результат.

Я не буду коментувати чого ми досі маємо вихідний день на #першемайя, але для мене стало одкровенням, що виявляється лабораторія не працює у вихідні і святкові дні. Як? У нас же карантин? Вся країна працює на боротьбу з вірусом. Можливо мені треба повідомити людям з якими я контактував, щоб вони негайно самоізолювались і теж зробити їм тест?!

Ніт?

Дзвоню на гарячу лінію, запитую чи можна дізнатись швидше результат тесту, бо вже 3 дні пройшло, але мені пояснюють, що у зв'язку із великою завантаженістю тести можуть робити і 5-10!!! днів, виключення становлять ургентні паціенти, яким треба термінові операції, то їм тести роблять швидше.

Ну хоч так.

Я себе добре почуваю, на службі і вдома максимально дотримувався соціальної дистанції і завжди при спілкуванні із громадянами був у респіраторі ffp3, тому сильно не хвилююсь. Теоретично міг десь і підхопити, зважаючи на те, що багато хворіють безсимптомно, але скоріше, вважаю, що тест буде негативним.

Але я хотів би це дізнатись через пару годин після тесту, ну окей, хай буде 2-3 дні.. але за кілька годин почнеться 8-ма доба, як я не маю інформації.

Схоже на те, що оперативно виявляти хворих і ізолювати їх і контактних з ними осіб ми не зможемо.

Карантин це не ліки від коронавірусу, але спосіб уникнути спалаху, коли одночасно допомоги медиків будуть потребувати більше людей, ніж маємо ліжкомісць і апаратури для кваліфікованої допомоги. Не залежно від майбутніх послаблень карантину та теплої погоди, дуже рекомендую в цьому сезоні все ж уникати без необхідності місць скупчення людей та продовжувати уважно стежити за своєю гігієною», - зазначив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду