Олександр Корнієнко заявляє, що місцеві вибори відбудуться згідно із законом

17:34, 6 мая 2020
Верховна Рада розробляє зміни до виборчого законодавства з урахуванням зауважень ЦВК.
Олександр Корнієнко заявляє, що місцеві вибори відбудуться згідно із законом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Місцеві вибори відбудуться згідно із законом 25 жовтня 2020 року. Україна вже починає до них готуватися. Про це повідомив народний депутат України Олександр Корнієнко.

За його словами за той термін, який залишається до дня виборів, несправедливо змінювати ключові виборчі правила. Проте, зміни до виборчого законодавства все ж відбудуться.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування планує наступного тижня вийти з карантину та розпочати напрацювання пакету змін до Виборчого кодексу щодо місцевих виборів, які парламент зможе ухвалити до кінця червня.

«Протягом найближчих двох-трьох тижнів ми формуємо пакет змін до Виборчого кодексу, вносимо їх в зал, обговорюємо, приймаємо десь до кінця червня. І фактично до середини липня Верховна Рада виконає свою конституційну функцію й оголосить місцеві вибори», – зазначив Корнієнко.

Пакет змін передбачає два суттєвих моменти. Перший із них – це «технічні зміни», які , за словами депутата «просто дозволять провести вибори, тому що той кодекс, який приймала минула Рада, а ми долали вето, він не працює, про це каже ЦВК, і ми йдемо назустріч ЦВК…».

Другий пакет змін,– це політичні зміни. Олександр Корнієнко впевнений, що необхідно «рухатися до «партизації» країни, що також потребує змін до Виборчого кодексу.

«Партії мають потрошку спускатися нижче, ніж область: десь – у міста, десь – у маленькі містечка, і формувати там партійну структуру. Щодо сільських і селищних рад, то там залишиться багатомандатна мажоритарка із можливістю самовисування. Такою є наша принципова позиція: місцеве самоврядування має бути представлено своїми представниками, за яких голосували виборці», – уточнив депутат.

Обговорюються також окремі «тимчасові зміни», які допоможуть провести вибори з урахуванням тих фінансових можливостей, які є у держави. Мова йде, наприклад, про зменшення видатків на рекламу. Такі заходи дозволять зекономити кошти на друк бюлетенів і на зарплату членів комісій.

Також він повідомив про те, що за попередньою домовленістю з Кабміном, ближче до виборів, Уряд виділить з резервного фонду кошти, яких не вистачає.

Раніше ЦВК оприлюднила перелік проблем, які впливають на вибори органів місцевого самоврядування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва