Опубліковано наказ Мін’юсту про відповідальність юросіб за несвоєчасне надання інформації про кінцевого бенефіціарного власника

07:43, 17 мая 2020
Затверджено зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України.
Опубліковано наказ Мін’юсту про відповідальність юросіб за несвоєчасне надання інформації про кінцевого бенефіціарного власника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України наказом від 12.05.2020 № 1626/5 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України» врегулювало питання щодо відповідальності за неподання або несвоєчасного подання юридичною особою передбаченої законом інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи. 

«Відповідно до пункту 12 розділу I Закону України від 05 грудня 2019 року N 340-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству", підпункту 18 пункту 6 розділу X "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 06 грудня 2019 року N 361-IX "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", підпункту 105 пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 14 січня 2020 року N 440-IX "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" та пунктів 3, 10 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року N 228 (зі змінами),

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України, що додаються.
  2. Департаменту приватного права (Ференс О.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року N 493 "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".
  3. Технічному адміністратору Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань вжити заходів, необхідних для реалізації цього наказу.
  4. Цей наказ набирає чинності через п'ять днів з дня, наступного за днем офіційного опублікування, крім абзаців третього, сьомого підпункту 1, абзаців третього, сьомого підпункту 2 пункту 2 Змін, затверджених цим наказом, які набирають чинності з 15 липня 2020 року.
  5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Горовця Є.», — йдеться у тексті наказу.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що Рада прийняла за основу законопроект про держреєстрацію юридичних осіб та громадських формувань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду