Зеленський запропонував ухвалити зміни щодо ЗНО і завершення навчального року

11:29, 17 июня 2020
Президент Зеленський вніс законопроект про звільнення від проходження державної підсумкової атестації в зв’язку з карантином.
Зеленський запропонував ухвалити зміни щодо ЗНО і завершення навчального року
prm.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 червня Президент Зеленський зареєстрував в Раді проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» № 669.

Пропонується установити, що у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації.

Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Також передбачено, що у разі встановлення заборони учасникам освітнього процесу відвідувати заклади освіти, тимчасово, на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, дата початку та/або закінчення відповідного навчального року (років) може визначатися Кабінетом Міністрів України

Необхідність прийняття проекту акта обумовлюється станом епідеміологічної ситуації в України та необхідністю надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права обирати в умовах поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) вид оцінювання результатів їх навчання.

Метою і завданням прийняття цього законопроекту є мінімізація ризиків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) під час оцінювання результатів навчання учнів (студентів), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, та уможливлення отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти.

Проект акта передбачає зміну норми Закону України «Про освіту» щодо визначення Урядом в умовах карантину тривалості навчального року, а також надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде