Кабмін планує вдосконалити структуру військового резерву

14:45, 17 июня 2020
Проектом постанови уточнюється поділ за призначенням оперативного, мобілізаційного та громадського резерву.
Кабмін планує вдосконалити структуру військового резерву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 червня Кабмін розгляне проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 2014 р. № 607».

Як зазначено у пояснювальній записці, проект постанови розроблено Міністерством оборони України з метою вдосконалення та впорядкування структури військового резерву людських ресурсів з урахуванням змін, внесених до законів України «Про військовий обов’язок і військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Окремо також зазначається, що проект постанови розроблено з метою:

1. Удосконалення структури військового резерву людських ресурсів.

2. Визначення принципів комплектування резервістами та військовозобов’язаними органів військового управління, з’єднань, військових частин, військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів військових формувань, а також правоохоронних та розвідувальних органів, органів спеціального призначення з правоохоронними функціями як у мирний час, так і в особливий період.

3. Покращання якості формування військових частин та підрозділів територіальної оборони.

Що пропонується

Проектом постанови передбачається вдосконалення структури військового резерву людських ресурсів, зокрема уточнення поділу за призначенням оперативного, мобілізаційного та громадського резерву.

Зокрема, пропонується встановити, що військовий резерв людських ресурсів складається з:

- військовозобов’язаних, які перебувають у військових комісаріатах (територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки – після їх утворення), Центральному управлінні або регіональних органах СБУ та підрозділах зовнішньої безпеки.

- громадян, зокрема членів (учасників) громадських об’єднань, які добровільно беруть участь у забезпеченні національної безпеки і оборони держави.

Також уточнюється резерв другої черги. Пропонується уточнити, що резерв другої черги складається з резерву нарощування та територіального резерву.

Резерв нарощування включає резервістів та військовозобов’язаних, призначених для комплектування органів військового управління, військових частин, військових навчальних закладів, установ та організацій, які не увійшли до бойового складу Збройних Сил, зокрема тих, що формуються в особливий період (стратегічних резервів), військових навчальних закладів, установ та організацій, нових органів управління, військових частин та підрозділів інших військових формувань.

Територіальний резерв включає резервістів та військовозобов’язаних, призначених для комплектування військових частин, підрозділів  територіальної оборони.

Окрім цього, зазначається, що мобілізаційний людський резерв включає військовозобов’язаних, які призначені  для комплектування вищих військових навчальних закладів, навчальних частин (центрів) з метою доукомплектування особовим складом органів військового управління, органів управління, військових частин, установ та організацій Збройних Сил, інших військових формувань, після відповідної підготовки  (перепідготовки) за відповідними військово-обліковими спеціальностями  та іншими відповідними спеціальностями, а також військовозобов’язаних, які перебувають у запасі Збройних Сил та інших військових формувань.

Громадський резерв формується з громадян, зокрема резервістів, військовозобов’язаних, які добровільно беруть участь у забезпеченні національної безпеки і оборони держави. Резервісти і військовозобов’язані, включені до складу громадського резерву, визначаються для комплектування Збройних Сил та інших військових формувань в особливий період у встановленому порядку з урахуванням їх належності до оперативного та мобілізаційного людського резервів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабмін планує встановити доплату митникам на період дії карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва