Голова правоохоронного комітету: дізнавачів відправлять ближче до людей

13:53, 8 июля 2020
Денис Монастирський пояснив, як поява нової спеціалізації слідства та адміністративно-територіальна реформа позначиться на місці розташування підрозділів поліції.
Голова правоохоронного комітету: дізнавачів відправлять ближче до людей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після ухвалення Верховною Радою законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» (реєстр. № 3314), тобто запровадження інституту кримінальних проступків, а також зважаючи на форсоване просування адміністративно-територіальної реформи, певні зміни будуть запроваджені і в структурі Національної поліції. Про це розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський під час онлайн-зустрічі з головою Асоціації правників України Денисом Бугаєм.

На думку голови комітету, в зв’язку із розподілом органів досудового розслідування на слідчі та дізнавальні підрозділи, коли станеться укрупнення районів, а це однозначний тренд адміністративно-територіальної реформи, доведеться також переглядати місце розташування підрозділів Національної поліції, відповідно до функцій, що вони виконують.

«Зокрема, очікую, що слідчі функції будуть також укрупнюватися. Тобто все, що стосується розслідування злочинів, буде знаходитися в кущових відділах поліції, а у відділеннях на місцях буде знаходитися дізнання. Загалом дізнавачів буде приблизно 20-30 тисяч на всю Україну», — зазначив народний депутат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва