Олена Висоцька повідомила, що Мін’юст розробив законопроєкт про альтернативні види покарань

11:20, 9 июля 2020
Міністерство пропонує скасувати такі види покарань, як обмеження волі та арешт.
Олена Висоцька повідомила, що Мін’юст розробив законопроєкт про альтернативні види покарань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мін’юст розробив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розвитку системи пробації, збільшення альтернатив позбавлення волі та створення умов для зниження рецидивної злочинності».

Про це розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька відповідаючи на запитання про систему Державної кримінально-виконавчої служби України та пробації. Вона зазначила, що «законопроєкт про альтернативні види покарань» надзвичайно важливий проєкт для Міністерства юстиції. Він є основним у реформуванні пенітенціарної системи, адже містить багато новел, пов’язаних із зміною видів покарань. Також він розвиває пробаційний нагляд, скасовує такий вид покарання, як обмеження волі та арешт, змінює мінімальні строки позбавлення волі.

Олена Висоцька повідомила, що з текстом законопроєкту можливо буде ознайомитися після затвердження його Кабінетом Міністрів України та передачі його на розгляд народних депутатів.

Також заступник міністра повідомила, що Міністерство працює над реєстром засуджених в Україні, відбувається навчання персоналу установ виконання покарань та слідчих ізоляторів. Метою навчання є внесення коректних відомостей про засуджених та ув’язнених в електронний реєстр. Заповнення реєстру почнеться після закінчення навчання.

Крім того, 6 липня відбулося засідання Комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому прийнято рішення про оптимізацію таких установ: Ковельська виховна колонія, Черкаська виправна колонія № 62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія № 26, Ігренський виправний центр № 133, Чорноморська виправна колонія № 74, Ширяївський виправний центр № 111 та Устинівський виправний центр № 37.

Розроблений план заходів, які відбуватимуться після прийняття такого рішення. Засуджені будуть переміщені до інших установ виконання покарань, як правило з кращими умовами утримання. Персонал установ буде звільнений, їм буде запропонована робота в найближчих установах або міжрегіональних управліннях міністерства. Майнові комплекси цих установ запропонують інвесторам.

Раніше Денис Монастирський розповів про долю законопроєктів, що встановлюють відповідальність за неправосудне рішення.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області