В Слузі народу виступили проти грошової форми «Пакунку маляти»

16:30, 31 июля 2020
Депутат від Слуги народу Марина Бардіна заявила, що грошова форма «Пакунку маляти» містить ризики нецільового використання.
В Слузі народу виступили проти грошової форми «Пакунку маляти»
Фото: Maryna Bardina/Facebook
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутат від фракції «Слуга народу» Марина Бардіна вважає рішення Кабміну перевести «пакунок маляти» з форми бейбі-боксу на виплату грошей недоцільним. Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

«Щодо можливого призупинення урядової ініціативи «Пакунок маляти»

Починаючи з осені разом з ЮНІСЕФ ми підіймали питання навколо ризиків зупинки ініціативи «Пакунок маляти», обговорювали перехідний період та як уникнути заміни бейбі-боксів на видачу грошей. В Уряді нібито знайшли розуміння необхідності залишити бейбі-бокси.

Однак зараз звучить пропозиція замінити «пакунок маляти» виплатою цільової компенсаційної виплати на новонародженого. Разом із депутатами ми звернулися до Уряду, аби озвучити нашу позицію та запобігти цьому.

Такий підхід є нераціональним, а якість та кількість продукції, яку зрештою отримає дитина, суттєво зменшиться та погіршиться. Адже вміст «пакунку маляти» формувався протягом тривалого часу із урахуванням побажань та відгуків сімей для досягнення оптимального співвідношення ціни та якості речей у пакунку, а також був максимально оптимізований під потреби новонароджених.

Ці дані повністю підтверджуються опитуваннями, які були проведені UNICEF Ukraine під час моніторингу впровадження у 2018-2019 роках. «Пакунок маляти» оцінюється громадянами позитивно та сприяє заощадженню коштів у сім’ях із новонародженими. Крім того, завдяки інформаційним матеріалам, що знаходяться у пакунку, суттєво зріс рівень обізнаності сімей щодо вакцинації та щеплень. Крім того, за сприяння ЮНІСЕФ розроблений інформаційний посібник перших днів батьківства.

Ми переконані, ініціатива «Пакунок маляти» має діяти саме через надання допомоги у натуральній формі. Це гарантує, що отримані речі будуть застосовані батьками для догляду за дитиною, а самі батьки не будуть обтяжені додатковими бюрократичними процедурами», - зазначила вона.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області