Новый Единый госреестр юрлиц и ФОПов «устал»

16:14, 20 августа 2020
Обновленный Минюстом Реестр юрлиц и физлиц-предпринимателей по состоянию на 20 августа не работает.
Новый Единый госреестр юрлиц и ФОПов «устал»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Как известно, 11 августа Министерство юстиции заявило, что запускает в работу новый Единый государственный реестр юридических лиц, физических лиц – предпринимателей и общественных формирований. Ранее ожидалось, что новый реестр заработает 17 августа.

Минюст вместе с НАИС совершил миграцию данных из старого реестра в новый на 5 дней раньше, прокомментировал запуск министр Денис Малюська в фейсбуке.  

«У нас перемога: колегам з НАІС сьогодні вдалось із літер «о», «п», «а» та «ж» зібрати слово «ЄДР»!

Наскільки вдало це вийшло – побачимо протягом наступних кількох днів, від «дитячих хвороб» та незручності переходу від одного софту до іншого не застрахований ніхто.

Для тих, хто не в темі, розповідаю по-людськи:

Сьогодні ввечері ми запускаємо у роботу новий Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Міграція даних зі старого реєстру в новий та зупинка роботи ЄДР планувались із 7 по 16 серпня, однак ми зробили це на 5 днів раніше від встановленого дедлайну завдяки ефективній та злагодженій роботі ДП «НАІС» (злі язики стверджують, що також і тому, що керівник підприємства дуже хотів у відпустку).

Новий ЄДР безуспішно намагались написати та запустити у роботу протягом останніх 9 (!!!) років.

Старий ЄДР давно не відповідав вимогам законодавства та не надавав можливість для вдосконалення свого функціоналу, тому новий софт був об’єктивно необхідним.

Сьогодні у цій багаторічній історії кульмінація і розв’язка – запуск нового ЄДР, з чим усіх і вітаю», — написал Малюська.

Впрочем, после запуска некоторые пользователи, в частности, руководитель проекта OpenDataBot Алексей Иванкин, обнаружили в Реестре отсутствие определенных данных.

Так, он обнаружил, что новый Единый государственный реестр сделан «настолько качественно», что там отсутствует ПриватБанк. Затем последний все-таки появился в Реестре.

Но уже 20 августа Реестр вовсе «упал» и перестал работать.

«Півроку напруженої роботи ефективної команди – і єдиний реєстр (ЄДР) впав. Так впав, що "вся королевская конница, вся королевская рать, не может..." цей чудо-реєстр зібрати. Наразі не працює все: сайт, АРІ, не відбуваються оновлення наборів даних на data.gov.ua. І правильно! Навіщо народу відкриті дані? Від них одні негаразди, розслідування та сварки. Нема реєстру – нема проблем. До речі, він найбільш популярний за кількістю запитів.

Тепер нас чекають лише приємні новини і веселі фотки. Дякую, пане міністр, що допомагаєте нам уникати інформаційного перевантаження. Піду почитаю дотепні пости про лакшері-камери. Час є, бо розпорядник вже тиждень не може чітко сказати, коли нарешті реєстр нормально запрацює. Ну і добре. Бажаю всім гарного настрою і веселих новин! Кажуть, гірше не буде).

А якщо серйозно, то:

Всі ми по одній землі ходимо, і бувають навіть такі факапи. В ІТ-спеціалістів на такий випадок є стара добра практика: якщо не вийшло одразу зробити добре, то відкатують назад. Повертають те, що було, і доробляють вже без дискомфорту для користувачів», — отметил на своей странице основатель компании «Ю-Контрол» Сергей Мильман.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки