Чи приїдуть вчитися іноземці в Україну: в Раді повідомили деталі

18:50, 31 августа 2020
Зараз можуть приїжджати лише ті іноземці, які продовжують навчання.
Чи приїдуть вчитися іноземці в Україну: в Раді повідомили деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україну можуть приїжджати зараз лише ті іноземці, які мають статус студента та продовжують навчання. Окрім новацій у «пропускних можливостях» процес навчання та вступу на навчання для іноземних студентів залишився без змін.  Про це в коментарі «Судово-юридичній газеті» зазначила народний депутат, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій  Юлія Гришина.

«Щодо новацій для студентів-іноземців у зв’язку з пандемією: відповідно до останніх змін у постанові Кабміну № 641 щодо заборони в’їзду іноземців в Україну, наразі до нас мають змогу прибувати ті іноземці, які вже мають статус студента та продовжують навчання, а також іноземці, які ще не зараховані до закладів вищої освіти та прибувають з метою вступу відповідно до запрошень університетів та отриманої візи», - сказала депутат.

Також вона повідомила, що зможуть в’їхати іноземні випускники медичних ЗВО України, які прибувають в Україну для складання (перескладання) інтегрованих іспитів КРОК-2.

«Окрім новацій у «пропускних можливостях» процес навчання та вступу на навчання для іноземних студентів залишився без змін. Окремо наголошую на тому, що  ми ініціювали та очікуємо на продовження строків вступу!», - зазначила Гришина.

Раніше Верховна Рада схвалила законопроект № 3734 «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей».

 

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду