МЗС формує першу українську стратегію публічної дипломатії

15:55, 10 сентября 2020
До роботи над стратегією долучили галузевих експертів, а також представників громадянського суспільства.
МЗС формує першу українську стратегію публічної дипломатії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пресслужба Міністерства закордонних справ повідомляє про те, що МЗС розробляє першу стратегію публічної дипломатії України. Публічна дипломатія – це комплекс заходів держави для здійснення певного інформаційного та культурного впливу на населення інших країн та забезпечення своїх національних інтересів. Для роботи над стратегією МЗС запросило представників експертних кіл, громадянського суспільства та бізнесу, зокрема – експертів у сферах зовнішньої політики, комунікацій, культурної дипломатії та історичної пам’яті.

У рамках першої зустрічі учасники дискусії розглядали питання про те, як посилити вплив України на ключових платформах міжнародної взаємодії, ефективніше протидіяти хибним стереотипам та вдосконалити необхідні для цього компетенції у дипломатів.

“Сьогодні формування позитивного іміджу України за кордоном пов’язано з низкою викликів, у тому числі спричинених пандемією. Але закриті кордони та карантинні обмеження не мають стояти на заваді просування зовнішньополітичних інтересів України. Навпаки – завдяки глобальній діджиталізації перед Україною відкриваються нові можливості, зокрема створення цифрового контенту”, - наголосила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» писала: Дмитро Кулеба повідомив, що МЗС працює над законом про подвійне громадянство. А також ми повідомляли, що під час візиту до Румунії міністр закордонних справ повідомив про відкриття нового консульства у румунському місті Сігету-Мармацієй.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України