До кінця року МінТОТ планує відкрити 2 сервісних центри на КПВВ

14:04, 11 сентября 2020
У подальших планах – відкриття ще 5 таких центрів у Луганській та Донецькій областях та ще 1 центр на адмінмежі з АР Крим.
До кінця року МінТОТ планує відкрити 2 сервісних центри на КПВВ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє про те, що до кінця року планується введення в експлуатацію двох сервісних центрів на лінії розмежування із окремими районами Донецької та Луганської областей. Відповідне повідомлення розміщене на сайті МінТОТ.

Так, зазначається, що сервісний центр у Луганській області планують запустити вже у листопаді, а в грудні очікують початок роботи центру у Донецькій області. Сервісні центри будуть знаходитися на КПВВ Щастя та КПВВ Новотроїцьке відповідно. Вартість кожного центру становить 9,1 млн гривень. При цьому обидва центри профінансували інвестори. Інвестором центру на КПВВ Щастя стала компанія «ОСТО-ГРУП», а на КПВВ Новотроїцьке – компанія «Нова Пошта».

Як зазначають у міністерстві, сервісні центри будуть містити центри надання адміністративних послуг, кімнати відпочинку, кафетерій, вбиральні, кімнату матері і дитини, медпункт, аптеку, відділення банку, магазин, поштове відділення. Також сервісні центри будуть обладнанні Wi-Fi, системами кондиціонування, гарячою водою тощо. Сервісні центри являтимуть собою тимчасові збірно-розбірні модульні конструкції.

Всього у міністерстві планують встановити 7 сервісних центрів у Донецькій та Луганській областях. Крім того, відзначають, що подібна установа буде розташована і на адміністративній межі із АР Крим у Херсонській області. Для більш ефективного управління сервісними центрами всі вони будуть знаходитися у віданні ДП «Реінтеграція та відновлення».

«Наше завдання — створити максимально зручні, функціональні КПВВ, аби наші громадяни як ті, що перетинають КПВВ, так і ті, хто живе на підконтрольній Уряду України території, могли отримувати всі послуги максимально зручно і оперативно. Від послуг поштових і банківських відділень до адміністративних і соціально-гуманітарних. Люди повинні на собі відчути доступність державних сервісів. Хочу наголосити, що вся супутня інфраструктура, враховуючи кількість громадян, які користуватимуться послугами сервісних центрів і КПВВ, буде врахована, в тому числі з боку забезпечення комфорту місцевих мешканців», — наголосив віцепрем‘єр-міністр України-Міністр з питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що віцепрем‘єр-міністр України-Міністр з питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков заявив, що пенсіонерам на окупованих територіях дадуть місяць після карантину для того, аби пройти верифікацію.

Також ми повідомляли, що ВАКС розглядає справу за обвинуваченням колишнього заступника МінТОТ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді