ВР затвердила перелік своїх представників до конкурсної комісії САП

12:55, 17 сентября 2020
За відповідний проект Постанови № 4104 проголосувало 239 народний депутатів.
ВР затвердила перелік своїх представників до конкурсної комісії САП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада 17 вересня затвердила перелік семи представників від Верховної Ради до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, яких напередодні із сімнадцяти кандидатів обрав Комітет з питань правоохоронної діяльності. За відповідний проект Постанови № 4104 проголосувало 239 народний депутатів.

Зазначений перелік на засіданні комітету склали шляхом рейтингового голосування, у якому найбільшу кількість голосів набрали такі кандидати: В’ячеслав Навроцький (від «Слуги народу»), Олена Бусол (від «За майбутнє»), Андрій Гунджал (від «ОПЗЖ»), Олексій Дрозд (від «Слуги народу»), Катерина Коваль (від «За майбутнє»), Богдан Романюк (від «Довіри») та Євген Соболь (від «Слуги народу»).

Під час пленарного засідання народні депутати з фракцій, представники яких не увійшли до запропонованого переліку, висловили свою категоричну незгоду з рішенням комітету.

Зокрема, представник «Батьківщини» Сергій Власенко назвав проект Постанови зразком класичної політичної корупції.

«Слуга народу» спочатку внесла тільки себе, потім, коли побачила, що немає голосів, добрала одну групу. Знову немає голосів – добрали ще одну групу, а потім ще фракцію. Проблема в якості тих людей, адже ми повинні отримати представників із беззастережною репутацією, які потім оберуть чесного, порядного і неупередженого керівника САП, а не тих, чиї прізвища вже називаються в ЗМІ. Це неправильна історія», — висловив своє розуміння депутат.

Фракції «Батьківщини», «Європейської солідарності» та «Голосу» закликали винести всіх 17 кандидатів на рейтингове голосування парламентом.

Проте, голова Верховної Ради Дмитро Разумков поставив на голосування проект, запропонований Комітетом з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» розповідала про розгляд на комітеті кандидатів до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду