У Раді пропонують посилити державний контроль в частині продажу та рекламуванні тютюну

17:32, 18 сентября 2020
Депутати пропонують заборонити продаж та рекламування тютюнових виробів на зупинках громадського транспорту та у радіусі 10 метрів від них.
У Раді пропонують посилити державний контроль в частині продажу та рекламуванні тютюну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді народні депутати від партії «Слуга народу»  Кирилл Нестеренко, Дмитро Чорний, Дмитро Любота та інші, зареєстрували законопроект № 4114  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я нації»

«Основною метою проекту Закону є забезпечення належного рівня здоров'я громадян, зокрема молоді, обмеження продажу тютюнових виробів»,- йдеться у пояснювальній записці.

Автори пишуть, що незважаючи на загальносвітове визнання шкідливості тютюну, на сьогодні склалася ситуація, коли придбати тютюнові вироби доволі просто. Так, деякі пункти продажу тютюну розташовані безпосередньо на зупинках громадського транспорту чи поряд із ними, а молодь, яка користується громадським транспортом, складає значну частину їх «клієнтури».

Таким чином необхідність зменшення споживання населенням України (і у першу чергу – неповнолітніми) тютюнових виробів викликає нагальну щодо посилення державного контролю в частині продажу, рекламування та споживання тютюну.

Тож, законопроектом вносяться зміни до  Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», і Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», якими пропонується заборонити продаж та рекламування тютюнових виробів на зупинках громадського транспорту та у радіусі 10 метрів від них.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в  Раді зареєстрували законопроект про віртуальні активи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси