МОН вирішило підвищувати престижність позашкільної роботи: деталі

09:00, 24 сентября 2020
Зміни передбачають збільшення зарплат та соціальних гарантій.
МОН вирішило підвищувати престижність позашкільної роботи: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки України (МОН) представило проект постанови  «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-do-gromadskogo-obgovorennya-proyekt-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-postanov-kabinetu-ministriv-ukrayini. За словами т.в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, зміни покликані підвищити престижність праці педагогів.

«Прийняття змін до низки постанов Уряду сприятиме збільшенню рівня оплати праці працівникам позашкілля та надасть інструмент для закладів позашкільної освіти щодо посилення їх фінансової спроможності», – підкреслив Сергій Шкарлет, якого цитує пресслужба МОН.

Отже, зміни передбачають:

Збільшення тривалості відпустки педагогічних працівників сфери позашкільної освіти до 56 днів.

Збільшення тарифних розрядів педагогічних працівників сфери позашкільної освіти.

Заклад позашкільної освіти має самостійний баланс, розрахункові та інші рахунки (в тому числі в іноземній валюті) у фінансових установах і банках державного (для закладів, які фінансуються за кошти державного і/або комунального бюджетів) і приватного (для закладів, які фінансуються не за кошти державного і/або комунального бюджетів) сектору та може мати бланки, печатки та штампи із своїм найменуванням та символікою.

Передбачено зменшення порогового рівня для навчання дітей у закладах позашкільної освіти з 5 до 3 років.

Випускникам закладів позашкільної освіти, які в установленому порядку склали кваліфікаційні іспити, видається документ про позашкільну освіту.

У концепцію пропонують втулити як мету виховання толерантність та заборону будь-якої дискримінації (очевидно, тут дітям будуть пропагувати новомодну гендерну ідеологію).

Фінансова автономія закладів позашкільної освіти в частині використання бюджетних коштів передбачає самостійне здійснення витрат у межах затверджених кошторисами обсягів, зокрема на:

- формування структури закладу позашкільної освіти та його штатного розпису;

- оплату праці працівників, встановлення доплат, надбавок, винагороди, виплату матеріальної допомоги та допомоги на оздоровлення, преміювання, інших видів стимулювання та відзначення працівників;

- оплату ремонтних робіт приміщень і споруд закладів позашкільної освіти;

- оплату підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Укладення відповідно до законодавства цивільно-правових угод (господарських договорів) для забезпечення діяльності закладу освіти.

Розширення переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами освіти, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді