Приватний виконавець виставив Мін’юсту вимогу

18:15, 24 сентября 2020
Він також нагадав, що за ненадання публічної інформації існує адміністративна відповідальність.
Приватний виконавець виставив Мін’юсту вимогу
lexinform.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За період з 14 листопада 2019 року до 16 вересня 2020 року державний регулятор сфери примусового виконання судових рішень не знайшов часу для оприлюднення рішень Дисциплінарної комісії приватних виконавців і передачі їх Асоціації приватних виконавців України для розміщення їх на офіційному сайті професійної спільноти. Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів приватний виконавець Віталій Чепурний.

«Пройшло вже 18 засідань оновленої Дисциплінарної комісії приватних виконавців, а ми досі не отримали від Міністерство юстиції України жодного протоколу», — підкреслив він.

Приватний виконавець також зазначив, що скористався Законом України «Про публічну інформацію» і зробив офіційний запит в Мін'юст щодо надання протоколів.

«Поки очікую. Може й справді у них просто «руки не доходять», — написав представник професійної спільноти, проте, нагадав, що за ненадання публічної інформації існує адміністративна відповідальність.

За його словами, такий же запит сформував Олексій Соломко, член Дисциплінарної комісії, який також не може отримати на руки протоколи, і вважає цю ситуацію абсурдною.

«Ми хочемо бути впевненими у відкритості, гласності, неупередженості та публічності функціонування дисциплінарної комісії. В тому, що кожен представник професії має рівні шанси у захисті своїх прав. Інакше комісія перетвориться на ручний механізм керування професією та зведення рахунків, щоб приватні виконавці знали своє місце», — підсумовує приватний виконавець.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду