МОН скасувало рішення спецрад по присудженню наукових ступенів трьом здобувачам

19:53, 25 сентября 2020
В МОН відбулося засідання Атестаційної колегії.
МОН скасувало рішення спецрад по присудженню наукових ступенів трьом здобувачам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві освіти і науки України (МОН) відбулося засідання Атестаційної колегії. За результатами ухвалено присудити науковий ступінь доктора наук 258 особам, кандидата наук – 510 особам, ступінь доктора філософії – 109 особам. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Атестаційна колегія також присвоїла вчене звання професора 183 особам, доцента – 439 особам та старшого дослідника – 27 особам. Одна атестаційна справа щодо присудження наукового ступеня доктора наук знята з розгляду для додаткового вивчення.

У пресслужбі також повідомили, що було скасовано рішення спеціалізованих вчених рад щодо присудження наукового ступеня доктора наук одному здобувачеві (за наявність текстових запозичень без посилання на джерело) та двом здобувачам щодо присудження наукового ступеня кандидата наук. Як вдалося зясувати «Судово-юридичній газеті», рішення спец рад було скасовано стосовно тих здобувачів, які нещодавно захистилися і подали документи в МОН для отримання наукових ступенів.

Також ухвалено рішення щодо створення 10-ти постійно діючих та 3-х спеціалізованих вчених рад для разового захисту дисертацій. Водночас Атестаційна колегія МОН відмовила у створенні 4 спеціалізованих вчених рад.

Рішенням колегії рекомендовано включити до Переліку наукових фахових видань України категорії «А» 10 наукових видань та до категорії «Б» – 160 таких видань. У включенні до зазначеного Переліку відмовлено 18 науковим виданням. Ще 6 наукових видань знято з розгляду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабінет Міністрів України погодив проект бюджету на 2021 рік, у якому на наукову та науково-технічну діяльність закладів вищої освіти (ЗВО) та наукових установ у 2021 році пропонується виділити 820,5 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду