Уряд планує розширити перелік осіб, які зможуть замовляти та використовувати електронні свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу

13:20, 30 сентября 2020
Документ розроблено з метою запровадження можливості зареєстрованим належним користувачам транспортних засобів замовляти та користуватись е-свідоцтвом.
Уряд планує розширити перелік осіб, які зможуть замовляти та використовувати електронні свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 30 вересня, Уряд планує розглянути  проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу».

«Проект постанови розроблено з метою запровадження можливості зареєстрованим належним користувачам транспортних засобів замовляти та користуватись електронним свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу (е-свідоцтвом) на рівні з власниками транспортних засобів»,- зазначено у пояснювальній записці.

Проблема, яка потребує роз’яснення

Відповідно до чинного законодавства, право на замовлення та використання електронних свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу (е-свідоцтв) мають лише власники транспортних засобів.

Автори пишуть, що зазначена обставина не враховує можливості керування транспортним засобом належним користувачем т.з, що створює певні обмеження для зазначеної категорії осіб при пред’явленні поліцейським документів, що підтверджують право водія на керування та користування транспортним засобом.

Тож, документом передбачається внесення змін до порядку застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2019 року № 956 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу» відповідно до яких, особа яка є належним користувачем транспортного засобу, відомості про яку внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів, також має право замовити е-свідоцтво.

Також встановлюється, що е-посвідчення та е-свідоцтво пред’являються власником транспортного засобу або особою, яка є належним користувачем транспортним засобом, відомості про яку внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів, на смартфоні без додаткового пред’явлення посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, виготовлених на бланках, а також документа, що посвідчує особу.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 року № 1197, належний користувач – фізична особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області