Голова Служби судової охорони: ми не будемо підпорядковані Нацполіції чи МВС

17:14, 4 ноября 2020
У взятому сьогодні Верховною Радою за основу законопроекті йдеться лише про поширення дії Дисциплінарного статуту Нацполіції на співробітників ССО. І крапка.
Голова Служби судової охорони: ми не будемо підпорядковані Нацполіції чи МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин під час розгляду у Верховній Раді законопроєкту, присвяченого розвитку Служби судової охорони, помилився, стверджуючи, що нібито поширення дії Дисциплінарного статуту Національної поліції України на співробітників Служби зобов’яже її підпорядковуватися керівництву Нацполіції.

Про це «Судово-юридичну газету», яка висвітлювала розгляд у сесійній залі парламенту проєкту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони», повідомив Голова Служби судової охорони Валерій Бондарь.

«Ні в якому разі мова не йде про можливе підпорядкування Служби судової охорони Національній поліції України або Міністерству внутрішніх справ!

Прийнятий сьогодні за основу Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони» лише поширює дію Дисциплінарного статуту Національної поліції України на співробітників Служби судової охорони. Тобто надає право керівництву Служби судової охорони та її територіальних управлінь заохочувати та накладати дисциплінарні стягнення на підпорядкованих співробітників. І крапка. Служба судової охорони як була, так і залишається незалежним державним органом в системі правосуддя України, на який покладені завдання зі забезпечення охорони і безпеки органів та установ судової влади.

До речі, дія Дисциплінарного статуту Національної поліції України поширюється, наприклад, на працівників Державного бюро розслідувань, і це аж ніяким чином не призвело до їх перепідпорядкування», - зазначив керівник служби.

Не коректним виявилося й інше твердження Юрчишина про начебто широку дискрецію голови Служби.

«Побоювання щодо широкої дискреції Голови Служби судової охорони також абсолютно безпідставні. Адже призначення на будь-яку посаду – від Голови Служби до рядового співробітника – здійснюється виключно на конкурсній основі. І я, як Голова Служби, не можу жодним чином вплинути на результати конкурсу!», - відповів Валерій Бондарь.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва