У МОН розвіяли фейк про зимові канікули

08:02, 5 ноября 2020
У МОН заявили, що не надавали жодних офіційних листів-рекомендацій щодо цього питання.
У МОН розвіяли фейк про зимові канікули
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У деяких ЗМІ із посиланням на заяву міністра охорони здоров’я з’явилася інформація щодо встановлення у 2020/2021 н.р. зимових канікул в період із 28 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року та з 15 до 21 лютого 2021 року. Однак така інформація не є достовірною. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України (МОН).

Зокрема, у пресслужбі повідомили, що МОН не надавало жодних офіційних листів-рекомендацій щодо цього питання.

Освітній процес у закладах освіти організовується відповідно до Закону України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», інших актів законодавства, освітньої програми (освітніх програм) закладу освіти та спрямовується на виявлення та розвиток здібностей та обдарувань особистості, її індивідуальних здібностей, досягнення результатів навчання, прогресу в розвитку, зокрема формування і застосування відповідних компетентностей, визначених державними стандартами.

Отже, керівники закладів освіти мають право самостійно організовувати освітній процес та визначати дати канікул. А в період карантину в Україні для безпеки учнів та працівників шкіл канікулярний період може бути скоригований відповідно до епідеміологічної ситуації.

В МОН підкреслили, що традиційно навчання в Україні здійснюється в межах навчального року, що розпочинається у День знань – 1 вересня, триває щонайменше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Якщо 1 вересня припадає на вихідний день, навчальний рік розпочинається в перший за ним робочий день, а тривалість канікул, не враховуючи літніх, не повинна перевищувати 30 днів.

 Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін перерозподілив залишки коштів освітньої субвенції.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва