Гетманцев подякував депутатам за те, що провалили закон про відтермінування РРО

18:59, 4 ноября 2020
Як депутати провалювали закон про відтермінування РРО: схема в обличчях та реакція бізнесу.
Гетманцев подякував депутатам за те, що провалили закон про відтермінування РРО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який є головним лобістом законів про гральний бізнес та тотальне запровадження касових апаратів в Україні, подякував депутатам, за те що 04 листопада 2020 року провалили голосування за відтермінування на один рік обов’язкового застосування РРО. При цьому він висловив свою подяку від імені споживачів, пенсіонерів та бізнесу.

Відповідний пост Гетманцев оприлюднив в соцмережах.

Нагадаємо історію питання.

 Невдоволені фіскалізацією підприємці оголосили, що зберуться під Верховною Радою 03.11.2020 року з вимогами про зміни до законодавства про РРО, у тому числі скасування так званого механізму «кешбек», тобто премій та компенсацій, які повинна отримати особа, що донесла на підприємця. І вони такі зібралися…..

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 03.11.2020 року під час засідання Верховної Ради, після консультацій з керівниками парламентських фракцій, повідомив, що буде зареєстрований законопроект, яким планують відтермінувати застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на один рік до 01.01.2022 року.

03.11.2020 року в Верховній Раді зареєстрували законопроект № 4313 під назвою «Про внесення змін до розділу ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг».

Метою вказаного законопроекту є перенесення норм щодо обов’язкового застосування РРО та/або програмного РРО суб’єктами господарювання при здійсненні розрахункових операцій, а також спеціального порядок розгляду скарг покупців «кешбек» до 01.01.2020 року.

04.11.2020 під час голосування за законопроект № 4313 почали відбуватися дивні речі. Верховна Рада ухвалила включити його в порядок денний та розглянути його за скороченою процедурою.

За ухвалення законопроекту проголосували майже всі парламентські фракції, крім фракції «Слуга народу», яка дала лише 152 голоси «за». Таким чином, законопроект підтримали 212 нардепів замість необхідних 226. Причиною цього стала відсутність частини депутатів від «Слуги народу» в сесійній залі, а деякі просто не голосували.

Відсутні були, у тому числі, депутати Гетманцев, Третьякова, Качура, Тарасенко, Підласа, Корявченков («Юзік»), Аллахвердієва, Стефанчук та інші.

Після провального голосування депутати вирішили повернутися до законопроекту пізніше, тому відправили його на повторне перше читання, тобто повернули його в Комітет Гетманцева. За це рішення голоси вже знайшлися, проте «Слуга народу» знову таки голосувала не в повному складі.

Після таких подій нардеп Дубінський коротко заявив, що це позор.

«Самогубцями» назвала «Слуг народу» депутат Альона Шкрум.

На цьому фоні особливо дивним виглядає голосування 3 листопада, коли Верховна Рада прийняла за основу проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування (реєстр. № 4065).

Цим законом оподаткування контрольованих іноземних компаній (КІК) пропонують перенести з 2021 на 2022 рік.

Зрозуміло, що в соцмережах така поведінка викликала негативну реакцію, особливо серед ФОПів, які вирішили, що їх надурили і обіцяють повернутися під стіни парламенту.

Гетманцев також відзначився наступним :

 Раніше депутат повідомив, що Комітет все ж таки  погодився забрати у СБУ економіку

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді