Стефанчук висловився за введення спеціальної освіти для суддів, адвокатів та прокурорів

12:35, 13 ноября 2020
Заступник голови Верховної Ради взяв участь у слуханнях, присвячених реформуванню вищої юридичної освіти.
Стефанчук висловився за введення спеціальної освіти для суддів, адвокатів та прокурорів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні не імплементована ідея підготовки повного юриста, яка є в Німеччині. Таку думку висловив заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук під час вебконференції, присвяченій слуханням у Комітеті з питань освіти, науки та інновацій на тему: «Реформування вищої юридичної освіти в Україні: проблеми і перспективи».

«В Україні, на жаль, на мою думку, не імплементована ідея підготовки повного юриста, яка є в Німеччині. І крім отримання кінцевої межі здачі Єдиного кваліфікаційного іспиту, ми маємо визначитися з двома питаннями, що стосуються необхідності продовженої спеціальної освіти для основних юридичних професій суддя, адвокат, прокурор, а також здачі кваліфікаційних іспитів», – сказав заступник голови Верховної Ради.

Також він сказав, що готовий внести зміни в законодавство з цього питання, в разі напрацювання відповідних норм і пропозицій.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що проект Концепції розвитку юридичної освіти передбачає скорочення кількості юридичних вузів, ліквідування спеціальності «Міжнародне право» та проведення навчання на спеціальності «Право» лише за ступенем магістра на денній формі. Також ми аналізували основні тези і напрацювання комітетських слухань з даної проблеми. 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва