Зміни щодо ВРП будуть предметом окремого законопроекту

12:08, 19 ноября 2020
У Комітеті з питань правової політики повідомили про результати обговорення судової реформи Зеленського.
Зміни щодо ВРП будуть предметом окремого законопроекту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Член Комітету Верховної Ради з питань правової політики Роман Бабій повідомив про результати засідання підкомітету з питань правосуддя щодо підготовки до повторного першого читання президентського законопроекту № 3711.

«Під час сьогоднішнього засідання підкомітету з питань правосуддя обговорювали з колегами підготовку до повторного першого читання президентського законопроекту № 3711. Він про удосконалення процедури формування та діяльності органів суддівського врядування (ВККСУ та ВРП) та про приведення положень законодавства України у відповідність до рішень Конституційного Суду України.

Засідання відбулося у форматі робочої наради - довго дискутували, які саме питання треба включати в доопрацьований текст законопроекту, а також обговорили окремі рекомендації Венеційської комісії. Переважна більшість колег погодилася з тим, що доопрацьований законопроект має регулювати лише 2 питання: запуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, на яку покладаються функції щодо добору та оцінювання суддів, та врегулювання ситуації, яка склалася з одночасним існуванням двох верховних судів - Верховного Суду та Верховного Суду України. Найбільш дискусійними залишаються питання процедури формування Конкурсної комісії для проведення конкурсу у ВККСУ та алгоритм врегулювання ситуації з Верховним Судом України.

Наразі з урахуванням цим визначених напрямків депутати напрацьовують свої конкретні пропозиції та формулювання. Наступного тижня маємо проводити роботу вже з текстом законопроекту 3711 до повторного першого читання.

Зміни ж щодо ВРП - предмет окремого законопроекту та широкого обговорення.

Працюємо далі!» - зазначив він.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що МВФ наразі турбується стосовно вирішення питання з Вищою радою правосуддя. 

Робота над відповідним законопроектом триває.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді