Абітурієнти з ТОТ зможуть отримувати стипендію на час підготовки до вступу в ЗВО

16:13, 26 ноября 2020
Наразі пілотний проект перебуває на стадії обговорення та опрацювання.
Абітурієнти з ТОТ зможуть отримувати стипендію на час підготовки до вступу в ЗВО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Особи з тимчасово окупованих територій Донбасу та АР Крим та територій населених пунктів на лінії зіткнення зможуть за бажанням разово скористатися правом на безоплатне навчання зі стипендіальним забезпеченням на підготовчих курсах закладів вищої освіти (ЗВО) тривалістю до одного року з наступним вступом до ЗВО як внутрішньо переміщені особи. Про це зазначив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко під час другого засідання робочої групи з питань функціонування на базі українських закладів вищої освіти підготовчих курсів до вступу на навчання осіб з тимчасово окупованих територій АР Крим і Донбасу.

«Наразі пілотний проект перебуває на стадії обговорення та опрацювання. За результатами його впровадження буде підготовлено нормативно-правовий акт, що деталізуватиме та встановлюватиме окремий порядок призначення й виплати соціальних стипендій слухачам спеціальних підготовчих курсів», – підкреслив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

До складу робочої групи входять фахівці директорату вищої освіти й освіти дорослих, департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків, представники закладів вищої освіти та громадських організацій, які займаються питаннями освіти осіб з тимчасово окупованих територій.

У МОН повідомили, що основні цілі діяльності робочої групи:

розроблення нормативно-правового акта щодо запровадження із січня 2021 року пілотного проекту про навчання осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території України та населені пункти на лінії зіткнення, на спеціальних підготовчих курсах;

визначення переліку закладів вищої освіти, на базі яких реалізуватиметься зазначений проект.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у 2021 році випускники шкіл, які планують вступати до закладів вищої освіти (ЗВО), матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) ‒ з української мови і літератури чи лише з української мови. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси