Будівничі пріоритети на наступний рік: деталі від міністра інфраструктури

11:55, 1 декабря 2020
Міністр повідомив, що у цьому році вже на фінальній стадії ремонт 4000 км доріг.
Будівничі пріоритети на наступний рік: деталі від міністра інфраструктури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У плані на наступний рік розширення і розбудова регіональних аеропортів, зокрема «Дніпро», «Одеса», «Херсон», «Закарпаття», «Чернівці», які дозволять покращити внутрішні авіаперевезення. Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, Україна долучається до євроконтролю, а у першому кварталі наступного року планується підписання угоди про «відкрите небо» з Європейським Союзом.

«У плані на наступний рік,  і розширюються регіональні аеропорти, зокрема «Дніпро», «Одеса», «Херсон», «Закарпаття», «Чернівці», які дозволять покращити внутрішні авіаперевезення», - сказав міністр.

За його словами, у цьому році вже на фінальній стадії ремонт 4000 км доріг при тому, що заплановано було 4200. У наступному році планують добудувати дорогу «Міжмор’я» з Гданська до українських портів.

Також міністр повідомив, що міністерство займається реформою міського транспорту.

«Наступного тижня відбудеться підписання у Брюсселі угоди з Європейським інвестиційним банком про фінансування на 400 одиниць екологічного транспорту. Це дозволить залучити майже 20 міст до оновлення транспорту», - сказав Криклій.

На запитання ведучих стосовно інформації у ЗМІ про його можливу відставку він відповів, що «ніхто нікуди не збирається. Дуже багато проблем, викликів, у тому числі карантин».

Раніше Криклій повідомив, чи буде зупинено транспорт при локдауні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде