Кого обрали ректором КНУ імені Тараса Шевченка: деталі

17:29, 4 декабря 2020
Переможця виявляли у другому турі.
Кого обрали ректором КНУ імені Тараса Шевченка: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка не змогли обрати ректора. Про це повідомляють джерела «Судово-юридичної газети».

За інформацією, вибори визнано такими, що не відбулися, бо жоден з кандидатів не набрав 50%+1 голос від загальної кількості виборців. При цьому явка була меншою ніж у першому турі і склала близько 63%.

Відтак Міністерство освіти і науки України очевидно призначить в. о. ректора, а вибори керівника вишу відбудуться восени наступного року.

Нагадаємо, у другий тур вийшли два кандидати.

 Кандидат філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Бугров Володимир Анатолійович, який у першому турі набрав понад 42% голосів.

І Вижва Сергій Андрійович, доктор геологічних наук, професор, якого у першому турі підтримали близько 7% голосів.

Біографічна довідка

Бугров Володимир Анатолійович народився 10 листопада 1967 року в місті Бучач Тернопільської області. У 1984 році із золотою медаллю закінчив місцеву середню школу №1. У 1991 році закінчив філософський факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Потім став аспірантом кафедри філософії, спеціальність «Онтологія, гносеологія, феноменологія». У 1996 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Мова і символ в контексті проблеми розуміння». Протягом 1998-2009 років працював заступником декана філософського факультету. З січня 2009 року – проректор з науково-педагогічної роботи КНУ.

Вижва Сергій Андрійович народився в селі Заріччя Володимир-Волинського району Волинської області. У 1977 році закінчив Володимир-Волинську середню школу №1. У 1982 році закінчив геологічний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Геофізичні методи пошуків та розвідки родовищ корисних копалин».

У 1985-1989 роках – робота в геофізичній експедиції «Північукргеологія», з 1989 року – в Київському університеті. У 2004 році захистив докторську дисертацію на тему «Теорія і методологія комплексної геодинамічної інтерпретації даних геофізичного моніторингу небезпечних геологічних процесів».

Відзначимо, центральна виборча комісія з виборів ректора визначила і затвердила такі квоти представництва осіб, які мають право брати участь у виборах ректора:

Наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники Університету – 3091 особа.

Інші штатні працівники Університету – 193 особи.

Студенти (курсанти) – 580 осіб (інформацію щодо них надає студентський парламент).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду