Куди йдуть доходи від управління арештованим майном

19:05, 18 декабря 2020
Доходи від управління арештованим майном витрачаються на обслуговування та утримування цих активів.
Куди йдуть доходи від управління арештованим майном
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Більша частина доходів, отриманих від управління арештованим майном, витрачається на обслуговування та утримування цих активів. Це нерухомість, транспорт, майнові комплекси, обладнання тощо, які вимагають постійного обслуговування і ремонту. Про це розповів керівник АРМА Віталій Сигидин у своєму блозі для «ЕП».

У якості прикладу Сигидин навів випадок управління 52-ма об’єктами комерційної нерухомості. Протягом 2020-му року середньомісячний дохід від управління цим майном склав 4,2 млн гривень. З них близько 3 млн грн становлять витрати управителя на обслуговування та покращення нерухомості, близько 1 млн грн було перераховано до держбюджету, і лише 0,2 млн грн отримав управитель відповідно до  договору.

«Умовно кажучи, щоб забезпечити 1 гривню доходу державі, в актив було вкладено 3 гривні. Саме ці вкладення і є запорукою наповнення державного бюджету», - зазначає керівник АРМА.

За його словами, передані АРМА активи - це здебільшого об’єкти (нерухомість, транспорт, майнові комплекси, обладнання), котрі вимагають постійного обслуговування, ремонту, амортизаційних витрат тощо. «Як правило, в управління Агентству передається занедбане та, часто, варварськи зруйноване майно, що вимагає від управителя значних капіталовкладень для приведення його в економічно прийнятний та комерційно привабливий стан. Адже без таких інвестицій отримати дохід від управління активами взагалі неможливо».

В АРМА запевняють, що збереження арештованого майна, яке здійснюється за рахунок вказаних витрат, у разі конфіскації дозволяє захистити інтереси держави, а якщо арешт скасують – то гарантувати права власників активів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду