Скаргу на суддю можна тепер подати онлайн

14:01, 23 декабря 2020
Поскаржитися на суддю до Вищої ради правосуддя можна в електронному форматі, надіславши скаргу на офіційну електронну адресу ВРП.
Скаргу на суддю можна тепер подати онлайн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відтепер повідомлення про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, заяви щодо несумісності, дисциплінарні скарги можна подавати до Вищої ради правосуддя не лише в письмовій, а й в електронній формі через модуль «Електронний кабінет» підсистеми «Електронний суд», або надсилати на офіційну електронну адресу Ради.

Втім, такі заяви і скарги слід подавати з використанням кваліфікованого електронного підпису. Діловодство щодо документів у згаданих справах буде здійснюватися з використанням електронних засобів.

За словами заступника Голови ВРП Олексія Маловацького, зміни спрямовані на спрощення процедур, дадуть можливість дистанційно обмінюватись інформацією.

Вища рада правосуддя затвердила відповідні Зміни до Регламенту Ради з метою унормування використання у своїй роботі модуля «Електронний кабінет» підсистеми «Електронний суд» та налагодження обміну документами в електронному вигляді.

Як раніше повідомляла ВРП, Вища рада правосуддя разом із Державною судовою адміністрацією України завершили розробку підсистеми «Електронне правосуддя» для ВРП та проводили її тестування перед застосуванням у судах. Олексій Маловацький зауважив, що в умовах карантину та хронічної нестачі бюджетних коштів на повідомлення сторін про розгляд справи впровадження електронного судочинства набуває особливого значення.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей