У 2021 році державна підтримка аграріїв здійснюватиметься за допомогою Державного аграрного реєстру

15:00, 6 января 2021
Його функціонування передбачено змінами у законі «Про державну підтримку сільського господарства України», підписаним у грудні Президентом України.
У 2021 році державна підтримка аграріїв здійснюватиметься за допомогою Державного аграрного реєстру
Джерело фото: legalaid.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наприкінці 2020 року парламенту вдалося на законодавчому рівні закріпити функціонування онлайн-платформи – Державного аграрного реєстру, який забезпечить аграріям спрощений доступ до програм державної підтримки та публічність її розподілу.

Положення про створення Державного аграрного реєстру містяться у Законі України № 985-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції», ухваленого Верховною Радою 5 листопада, та підписаного Президентом України 2 грудня 2020 року.

Новий механізм, на думку народних депутатів, збільшить кількість отримувачів державної підтримки, спростить взаємодію між державою та сільгоспвиробником, запровадить програми цільової державної підтримки з можливістю виконання всіх процесів через електронні інструменти.

Для практичного випробовування ідеї вже впроваджено пілотне функціонування аграрного реєстру, який охоплює понад 50 об’єднаних територіальних громад по всій Україні. Проект реалізується у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проекту Світового Банку й ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», а також Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Програми підтримки, які діяли у 2020 році, є середньо- та довгостроковими, і діятимуть у 2021 році. Це - здешевлення кредитів, компенсація вартості с/г техніки та обладнання, підтримка розвитку фермерських господарств, садівництва, виноградарства та хмелярства, тваринництва та переробки с/г продукції.

У 2020 році аграріям було виплачено 4 млрд грн державної підтримки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді