На юристку виборчого штабу Трампа подали до суду за заяви про втручання у вибори

11:23, 12 января 2021
Позивач відзначив, що Сидні Павелл стала джерелом вірусної дезінформаційної кампанії, яка спричинила йому репутаційну шкоду.
На юристку виборчого штабу Трампа подали до суду за заяви про втручання у вибори
Джерело фото: epochtimes.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заблоковані акаунти Дональда Трампа у соцмережах ще не встигли «охолонути», а на його близьких прихильників вже починають подавати позови про наклеп за заяви про «вкрадені вибори». Як повідомляє Bloomberg, компанія Dominion, яка займається програмним забезпеченням для проведення виборів, подала у суд на юристку виборчого штабу Трампа Сидні Павелл. Також варто відзначити, що акаунт Павелл Твіттер також забанив за поширення різноманітних теорій змов.

Dominion вимагає відшкодування за заяви Павелл, що пристрої для голосування, які виробляє компанія, зараховували Джо Байдену голоси, які виборці віддавали за Трампа. Зокрема, 19 листопада на пресконференції юристка заявила, що агенти з Ірану та КНР проникли у програмне забезпечення пристроїв Dominion та перепрограмували їх, щоб вони допомогли Байдену виграти. Тоді ж вона закинула компанії зв’язки з венесуельським диктатором Уго Чавесом, який помер ще у 2013 році. В якості компенсації за подібні заяви Dominion вимагає стягнути з Павелл 1,3 мільярда доларів.

Нагадаємо, що раніше сам Дональд Трамп під час скандальної розмови із держсекретарем штату Джорджія, в якій він тиснув на посадовця, також зазначав, що Dominion підміняла голоси його прихильників на голоси за Байдена. Втім, Трамп вдало додавав «я так думаю, на основі того, що я чув», а не стверджував це, як факти.

У своєму позові проти Павелл Dominion зазначає наступне: «Бездумні звинувачення Павелл завідомо неправдиві. Діючи спільно із соратниками та ЗМІ, які мали на меті просування неправдивого наративу про вибори 2020 року, Павелл стала джерелом вірусної дезінформаційної кампанії про Dominion, яка охопила мільйони людей та спричинила величезну шкоду Dominion».

У Bloomberg припускають, що цей позов є лише першим серед багатьох подібних. На це щонайменше натякає фраза «діючи спільно із соратниками та ЗМІ». Під прицілом можуть опинитися й інші особи та видання, які поширювали різноманітні теорії змови щодо впливу обладнання Dominion на результати виборів. Так, наступними можуть стати особистий адвокат Трампа Руді Джуліані, Fox News – консервативний телеканал, який активно підтримував Трампа, та навіть Білий Дім. До всіх вищезгаданих, включно із Павелл Dominion офіційно зверталася з вимогою спростувати свої заяви.

«Дуже легко казати щось у Твіттері без доказів. Зовсім інша справа – постати перед судом та представити йому підґрунтя, на якому засновані ці заяви» – прокоментував позов Dominion генеральний директор компанії Джон Поулос.

Крім того, наприкінці грудня до суду з особистим позовом про наклеп проти Павелл, Джуліані та виборчого штабу Трампа звернувся голова продуктової стратегії та безпеки Dominion Ерік Кумер. У позові Кумер зазначав, що відповідачі безвідповідально поширювали безпідставні та непідтверджені звинувачення, що він змовився з активістами ультралівого руху Антифа з метою змінити результати голосування. Ці звинувачення не лише завдали шкоду репутації Кумера, але й призвели до погроз розправою та змусили чоловіка переховуватися.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Генпрокурори майже 40 штатів подали позов проти Google за порушення антимонопольного законодавства.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді